Bädda in videos på din sajt

Video blir en allt större del av internet och är ett perfekt sätt att förenkla kommunikationen av komplexa koncept. Men hur gör man då om man vill lägga till videoklipp på sin egna sajt?

Youtube och andra videotjänster

Det enklaste sättet att lägga till video på sin sajt är att först lägga upp den på en videohostingtjänst som till exempel Youtube. Efter att man skapat ett konto på sajten och laddat upp sin video så kan man sedan bädda in videon på sin egna sajt. För att göra detta går man in på videon på youtube, klickar på dela och sedan bädda in. Koden som då dyker upp klistrar man sedan in på sin egna sajt.En annan fördel med youtube är att man även kan bädda in andras videos på sin sajt. Allt som krävs är att uppladdaren tillåter den typen av delning.,

HTML 5

Sedan HTML 5 så finns det ett enkelt sätt att bädda in videos på din sajt med enkel html-kod. Allt som behövs är att videon som laddas upp på servern är i rätt format. För att bädda in videon använder man sedan video-taggen och inom den source-taggen med attributen src och type. Src-attributet skall innehålla adressen till din video och type-taggen vilken typ av videoformat det är.