För dig som ska köpa ett lagerbolag

Är du intresserad av att starta ett bolag? Men när du sitter där och kollar igenom allt så märker du att det är så mycket att göra just vid uppstarten. Och alla handläggningstider som tar så lång tid. Det finns faktiskt ett enklare alternativ. Du kan köpa ett lagerbolag. Då köper du ett bolag som är färdigt och som redan har ett organisationsnummer. Läs mer här för utförligare information om vad ett lagerbolag innebär.

Att tänka på vid köp av ett lagerbolag

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när du köper ett lagerbolag. För det första kommer bolaget med ett namn. Men du kan skicka in en ansökan till Bolagsverket om namnbyte. De kan neka ditt förslag på företagsnamn, exempelvis om namnet är för likt ett befintligt företagsnamn. Men då får du ansöka om ett annat namn istället.

När du tänker köpa ett lagerbolag behöver du tänka på att det finns flera saker som du behöver ansöka om. Det du behöver ansöka om skiljer sig beroende på vad för bolag det ska vara. Exempelvis behöver du ansöka om F-skatt om du ska sälja tjänster. Moms om du ska sälja varor. Sedan om du ska ha anställda behöver du registrera företaget om arbetsgivare.

KategorierOkategoriserade