Att synas online som influencer

Ordet influencer kan inte många undgått att höra. Det skrivs dagligen om influencers och vilken påverkan de har på våra liv i dagens samhälle. För att du ska kunna lyckas som influencer behöver du göra det på heltid och lägga ner väldigt mycket tid – speciellt i början.

Vad behöver jag för att bli en influencer?

Först och främst behöver du en stor grupp människor som följer dig på dina sociala kanaler för att lyckas som en influencer. Ju fler följare du har desto lättare är det att få till sponsoravtal med olika företag. Har du tillräckligt med följare på till exempel Tvitter och Instagram kommer företagen att kontakta dig – du kommer alltså inte ens behöva kontakt dem själv vilket är en stor fördel.

Live shopping

Den nya trenden runtom i världen just nu är något som heter live shopping eller livestreamad shopping. Det går ut på att du som kund loggar in på en plattform där företag visar produkterna som du vill se i realtid och du kan ställa frågor direkt till dem. Vi tror att live shopping kommer bli stort i Europa, speciellt nu med tanke på pandemin som råder. Som influencer kommer du leda reklamen för detta nya sätt att handla på.