Ljusets betydelse på en arbetsplats

Har du koll på att dina anställdas ljusbehovär tillgodosett? Att arbeta under dåliga ljusförhållanden är inte bara tröttsamt, utan kan faktiskt även vara skadligt i längden. Tidigare användes starka, kliniska och kalla lysrör för att täcka upp en del av behovet. Det visade sig inte vara helt optimalt, och inte bara för arbetsmiljön.

Vad har vi lämnat bakom oss

Lysrör innehåller kvicksilver och armaturerna innehåller transformatorer och glimtändare, vilka inte är bra för miljön och de behöver hanteras på ett korrekt sätt när de är uttjänta. Dessutom är verkningsgraden ganska låg för lysrör, även om den är högre än till exempel för glödlampor, så för ett större kontor eller en större lokal betyder det att kostnaden för att få tillräcklig mängd med ljus blir väldigt hög. Därtill är ljuset, som tidigare nämnt, inte ens särskilt bra att arbeta i.

Framtidens belysningssystem är nu här

Dagsljus är sedan länge känt vara det bästa arbetsljuset oavsett vilket yrke det gäller. Alla tidigare ljuskällor har på ett eller annat sätt försökt efterlikna solens strålar och dess uppiggande ljus. Du kan få mer information online om hur det är möjligt för dig att faktiskt leda in solljuset direkt i dina lokaler så att de anställda kan utföra sitt arbete under solen.